www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Reuters: «Διαχειρίσιμη» μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας


Μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο ένα πιστωτικό επεισόδιο - που θα ενεργοποιούσε τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) - δεν θα ήταν αποδεκτό, δήλωσε πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Γαλλία εκτιμά πως οι απομειώσεις για τους ιδιώτες ομολογιούχους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα είναι πάνω από το 21% που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

«Πιθανόν να είναι πάνω από 21%. Κάνουμε συζητήσεις για το ύψος (των απομειώσεων), ώστε να είναι αποδεκτό και βιώσιμο», είπε η πηγή, αναφερόμενη στο «κούρεμα» του χρέους που αναμένεται να ανακοινωθεί στη συνάντηση κορυφής
της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου, ως μέρος μιας συνολικής λύσης για την κρίση στην ευρωζώνη.

Η πηγή είπε ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ενισχυμένο EFSF για να παρέχει περιορισμένες εγγυήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημίες από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Η Γαλλία, πρόσθεσε η πηγή, εκτιμά ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τη μόχλευση του ταμείου είναι να μετατραπεί σε τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: