www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τέλος εποχής για την Εθνική Φοιτητική Ένωση

Προτάσεις που αναμένεται να «ταράξουν» τα νερά της πανεπιστημιακής κοινότητας έκανε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με το ρόλο και τη νέα δομή που θα πρέπει να έχει η φοιτητική εκπροσώπηση.

Η «γαλάζιοι» νεολαίοι ουσιαστικά βάζουν ένα τέρμα στην Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (ΕΦΕΕ) και στην αδράνεια την οποία έχει πέσει αυτή, καθώς έχει να λειτουργήσει από 1995.

Στη συνέντευξη τύπου, που έδωσαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και οι γραμματείς της ΔΑΠ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έδωσαν το στίγμα των αλλαγών προκειμένου όπως τόνισαν να δοθεί επιτέλους ένα «τέλος στα νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος».

Ανάμεσα στις προτάσεις, συμπεριλαμβάνεται η ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών (ΕΣΥΦ) με σαφή επιστημονικό και κοινωνικό προσανατολισμό, η διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών με δικαστικό
αντιπρόσωπο, η ίδρυση Επιστημονικού Συμβουλίου που θα συμβάλει στην επιστημονική ενδυνάμωση και τεκμηρίωση των οργανώσεων των φοιτητών κ.α.

Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το κάλεσμα της ΔΑΠ στην Υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου προκειμένου να νομοθετήσει για το πως πρέπει να λειτουργούν οι σύλλογοι φοιτητών ώστε να μπορούν με διαφανή τρόπο να συμμετέχουν στα όργανα διοίκησης. Η απάντηση του Υπουργείου ωστόσο αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι φοιτητές ζητούν τη συμβολή της Πολιτείας στην προσπάθεια για αναδιοργάνωσης της εκπροσώπησης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: