www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Παραμένει το αδιέξοδο με τα σκουπίδια


Δραματική παραμένει η κατάσταση με τα σκουπίδια, με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ να κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα και τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας να προειδοποιεί ότι οι οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων πολιτών.

Χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν έγιναν ανακοινώσεις. Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Καστανίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της έως και
την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα σημεία στην Αττική και διαπίστωσε ότι τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.

Δεδομένου μάλιστα του μεγέθους της απειλής για την υγεία, εισηγείται την άμεση έκδοση υγειονομικής διατάξεως και εφαρμογή περαιτέρω υγειονομικών μέτρων και κυρώσεων.
Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί την Πολιτεία «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», αφού, όπως τονίζει, «δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί αδιάφορη την κατάσταση να επιδεινώνεται και να περιορίζεται σε βαρύγδουπες αλλά κενές περιεχομένου δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων».

Ο Ιατρικός Σύλλογος αναγνωρίζει τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και το δίκαιο του αγώνα τους. Καλεί ωστόσο τους εργαζόμενους «να αναλογιστούν με αίσθημα ευθύνης, το οποίο πάντοτε τους χαρακτηρίζει, τη μορφή της συνέχισης του αγώνα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: