www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δεν ζήτησε απολύσεις και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων η τρόικα

Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, όχι με οριζόντιες περικοπές αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπιστούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, ζητά ο επικεφαλής της τρόικας εκ μέρους της Ε.Ε. Ματίας Μορς.

Υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επισημαίνει ωστόσο ότι οι κατώτατες αμοιβές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλη κράτη της Ευρωζώνης που έχουν το ίδιο επίπεδο οικονομικής ευημερίας και άρα οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν εάν αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ως προς το χρέο,ς ο επικεφαλής της τρόικας στην ΕΕ, μιλώντας στην «Καθημερινή» επισημαίνει ότι η βιωσιμότητα του εκτιμάται πρωτίστως με βάση τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια
συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, ενώ σημειώνει ότι τα μέτρα για το 2013 - 2014 θα πρέπει να αποφασιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά με την 6η δόση, υπογραμμίζει ότι δεν θα είναι η πρώτη του νέου προγράμματος, γιατί αυτό το πρόγραμμα δεν υπάρχει, ενώ σημειώνει ότι σε διεθνές επίπεδο το πρόβλημα είναι ότι πολλά κράτη πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: