www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Με 48ωρη γενική απεργία κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις


Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν τελικά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ«εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Με τις αποφάσεις αυτές επεκτάθηκε η εξαγγελθείσα εδώ και μέρες 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 19 του μηνός.

Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Πεδίον του Αρεως ενώ τη δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00 πμ.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι
αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην ψήφιση του νέου βάρβαρου Πολυνομοσχεδίου με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή. Με βάση τη σημερινή ημερήσια διάταξη της Βουλής, το Πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί έως τις 20 Οκτωβρίου» αναφέρει στη δική της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα ήδη έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους, με το απεργιακό δελτίο να διευρύνεται καθημερινά.

Νέο μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες


Σήμερα και αύριο Παρασκευή ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τους συρμούς του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο. Δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία θα προχωρήσουν αύριο Παρασκευή και οι ιδιοκτήτες ταξί, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου το οποίο εγκρίθηκε χθες με αλλαγές από το υπουργικό συμβούλιο.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και πορεία προς τη Βουλή, ενώ θα συνεδριάσει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του κλάδου.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, με δίωρη παναττική στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.) σήμερα. Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν, μεταξύ των άλλων, άμεση απόσυρση του βαθμολογίου-μισθολογίου, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, εξαίρεση της γραμματείας των δικαστηρίων από την αναλογία 10:1 στις προσλήψεις και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Σε πανελλαδική αποχή προχωρούν από σήμερα έως και τις 19 του μηνός οι δικηγόροι μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.
Στάση εργασίας 11 πμ-3 μμ πραγματοποίησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.).

Και σήμερα δεν θα λειτουργήσουν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού λόγω της συνέχισης της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιεί από χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Σαρανταοκτάωρη απεργία από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Την προκήρυξη δύο ακόμη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν από αύριο Παρασκευή έως και την Τρίτη, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά οι τελωνειακοί υπάλληλοι προχωρούν σε 10ήμερη απεργία, καθώς ήδη είχαν προκηρύξει τρεις 48ωρες απεργίες που θα ξεκινούσαν από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Εβδομάδα κινητοποιήσεων θα είναι η επόμενη για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αποφάσισε ότι την Τρίτη 18/10 θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας.

Την Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 η ΔΟΕ προχωρά σε 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

Τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών έχουν εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες, στις 18/10 σε συνεργασία με άλλες ΔΕΚΟ και στις 19/10 με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Εν τω μεταξύ, δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 του μηνός τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: