www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Άκαρπη η συνάντηση εμπόρων - ιδιοκτητών φορτηγών

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μεταφορέων.


Οι εκπρόσωποι της αγοράς, εξέθεσαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος, ο οποίος, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, απειλείται με κατάρρευση και πρότειναν στους μεταφορείς να αναστείλουν για μια εβδομάδα τις κινητοποιήσεις.

Επίσης πρότεινα να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος και να αποσαφηνιστούν ακόμη περισσότερο τα επίμαχα σημεία των διαβεβαιώσεων του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το αναπτυξιακό, το ασφαλιστικό και το
φορολογικό.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των εκπροσώπων του εμπορίου και της αγοράς, θα ζητηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν την παρέμβασή του για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά τους οι μεταφορείς, σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό τους στέλεχος, άκουσαν με προσοχή και μεγάλο προβληματισμό τις θέσεις των εκπροσώπων της αγοράς και του εμπορίου, αλλά δεν έδωσαν άμεση απάντηση, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι εννέα πρόεδροι των Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε αύριο να υπάρξει συνάντηση των εννέα προέδρων, προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση και να ληφθούν αποφάσεις.

Ωστόσο παρατηρείται σύγχυση αρμοδιοτήτων όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων, καθώς έχουν παρουσιαστεί διαφωνίες στους κόλπους των συνδικαλιστών για το εάν λαμβάνει τις αποφάσεις το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: