www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στο 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων κατά τον Μαραθώνιο

Το 90% άγγιξε το Σαββατοκύριακο η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας, με αφορμή τη διοργάνωση του 28ου Μαραθωνίου.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης Ρέτσος, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου που έκαναν λόγο για πληρότητα 90% στα δωμάτια των ξενοδοχεία των Αθηνών. Οι τιμές των δωματίων κινήθηκαν στα επίπεδα που επιβάλλει ο μήνας Οκτώβριος.

"Η Αθήνα για πρώτη φορά μετά από καιρό ακούστηκε θετικά στον κόσμο και μάλιστα διαφαίνεται κλίμα ν' αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την πρωτεύουσα. Τέτοια γεγονότα λειτουργούν προς την κατεύθυνση της διαφήμισης της χώρας μας στο εξωτερικό, χωρίς κόστος και με άμεσα
αποτελέσματα", δήλωσε ο Γιάννης Ρέτσος.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων για το μήνα Σεπτέμβριο, έκλεισαν με απώλειες 10,30%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν τα ξενοδοχεία τριών αστέρων, 16,50%, φτάνοντας το 72,40% στις πληρότητες από το 86,80% που ήταν πέρυσι. Ακολουθούν τα δύο αστέρων με απώλειες 11,60% και 42,60% πληρότητες, τα τετράστερα με 10,30% και την πληρότητα να φτάνει το 75,40%. Τις λιγότερες απώλειες εμφανίζουν τα πεντάστερα, με 2,70% τα οποία πέτυχαν πληρότητες 72,80%.



Δεν υπάρχουν σχόλια: