www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πανευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική ζητά ο Γ. Παπανδρέου

Ζήτημα πανευρωπαϊκής συμφωνίας, ώστε να βρεθούν οι πόροι που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ε.Ε. σε μόνιμη αναπτυξιακή τροχιά έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Τάχθηκε επίσης υπέρ της θεσμοθέτησης μονίμου μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

"Δεν χρειαζόμαστε απλώς δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και πόρους, οι οποίοι θα επενδυθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης. "τό μπορεί να επιτευχθεί, εάν διαθέτουμε πανευρωπαϊκές πολιτικές, όπως ο φόρος επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι 'πράσινοι φόροι' και τα ευρωομόλογα", πρόσθεσε.

Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα, ώστε η Ευρώπη να μπροέσει να δημιουργήσει μια "πράσινη" οικονομία, να αντιμετωπίζει το

πρόβλημα των κρατικών χρεών μέσω της Ανάπτυξης και να σχεδιάσει κοινωνικά δίκαιες πολιτικές για τους πολίτες της.

Μιλώντας για την Ελλάδα, σημείωσε ότι έχει αναδείξει την ανάγκη για περισσότερο συντονισμένες και προνοητικές οικονομικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: