www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΒΕΑ: Λυσσαλέα επίθεση στην επιχειρηματικότητα

Για «λυσσαλέα επίθεση στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.


Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια «όχι μόνο από τον περιβόητο "μηχανισμό στήριξης" αλλά και από τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς και της παραγωγής, να ανοίξει τις πόρτες για νέες ιδέες και λύσεις και να ξεχωρίσει εσωτερικά την ήρα από το στάρι, χωρίς να υπολογίζει γνωστούς και φίλους».

Υποστήριξε ότι «τα μέτρα παραπέμπουν ευθέως στην παροιμία με το χότζα που ήθελε να κάνει οικονομία και άφηνε το γάιδαρό του νηστικό μέχρι που αυτός ψόφησε».

Έκανε δε λόγο για τεράστιες ευθύνες του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «η χώρα δε χρειαζόταν έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που θα έβαζε τους πάντες πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη
και να κόβει ότι περισσεύει. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο οποιοσδήποτε».

«Αυτή δεν είναι οικονομική πολιτική. Αυτή είναι μια λυσσαλέα επίθεση στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Η υποτιθέμενη εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά τις γενικόλογες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, επέτεινε τις ανησυχίες του ελληνικού λαού και των επιχειρηματιών, για το τι μέλλει γεννέσθαι και δημιούργησε περαιτέρω σύγχυση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, για μια ακόμη φορά, δεν υλοποιήθηκαν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και αποδείχθηκε ότι και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που καταρτίστηκε πριν από μερικούς μήνες, απέτυχε παταγωδώς και χρειάζονται ολοένα και σκληρότερα οικονομικά μέτρα, που είναι βέβαιο ότι θα κλονίσουν συθέμελα την κοινωνική συνοχή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, «οι επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον στο μάτι του κυκλώνα, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν νέες έκτακτες εισφορές και αυξημένους φόρους σε περίοδο ύφεσης, γεγονός που θα μειώσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα τους, οδηγώντας τις στο λουκέτο. Δεδομένου μάλιστα, ότι η αγοραστική κίνηση θα καταβαραθρωθεί εξ αιτίας των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων».

«Για πολλοστή φορά, ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την κατηφορική διαδρομή που ακολουθεί και οδηγεί κατ' ευθείαν στο γκρεμό. Έστω και τώρα, ας καλέσει σε πανστρατιά τις υγιείς δυνάμεις της χώρας και ας σεβαστεί, επιτέλους, τις απόψεις τους», κατέληξε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: