www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη


Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας πως με πρόσχημα το χρέος επιχειρείται να αφαιρεθεί «από τους εργαζόμενους και τους λαούς κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα».

«Αποκαλύπτεται, πλέον, ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό – παρά τις έντονες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει στην Ελλάδα εξαιτίας του πελατειακού πολιτικού συστήματος – και δεν οφείλεται στο υποτιθέμενο "τεράστιο" Δημόσιο ή στους δήθεν "τεμπέληδες Έλληνες"», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της και σημειώνει:

•Οι μισθοί μας πλέον μέσα και από τις μειώσεις του νέου μισθολόγιου – φτωχολόγιου, τα απανωτά φορολογικά χαράτσια, τη μείωση του αφορολόγητου και την ακρίβεια, μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα.

•Την ίδια στιγμή σχεδιάζονται νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις με πρόσχημα τις αναλογιστικές μελέτες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ασφαλιστικοί φορείς εξαιτίας της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

•Προωθείται η ενοποίηση του ΤΕΑΔΥ με τα άλλα Επικουρικά Ταμεία, με στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών του, η μετατροπή του ΜΤΠΥ σε κεφαλοποιητικό – ανταποδοτικό και σχεδιάζονται νέες περικοπές σε κύριες, σε επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.

•Τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΒΑΕ δεν αντιμετωπίζονται.

•Περιορίζονται οι πόροι για τον ΟΠΑΔ, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τις συμβάσεις, με αποτέλεσμα η υγειονομική μας περίθαλψη να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο.

Η ΑΔΕΔΥ όρισε την 15η Δεκεμβρίου ως ημέρα δράσης των εργαζομένων στο Δημόσιο και προχωρεί σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: