www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εκτέλεση κανενός δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά δηλώνουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, μέλη του οποίου έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας.


Παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, οι απεργοί παραμένουν στους καταπέλτες των πλοίων εμποδίζοντας τον απόπλου.

Το Δικαστήριο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κατά της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι δύο ναυτεργατικές οργανώσεις ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για σήμερα 21 και αύριο 22 Απριλίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το ΣΕΕΝ αναμένεται να ζητηθεί από το Λιμενικό Σώμα να εφαρμόσει το νόμο, προστατεύοντας τις αναχωρήσεις των πλοίων από τυχόν απεργούς που θα θελήσουν να τις μπλοκάρουν.

«Κανένα δικαστήριο και καμία απόφαση δεν μπορεί να πνίξει το δίκιο των εργαζομένων και τον αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, που με ομοβροντία νομοσχεδίων το ΠΑΣΟΚ
η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ θέλουν να μας γυρίσουν ένα αιώνα πίσω», απάντησε με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Αλ.Παπαρήγα: Οι ναυτεργάτες δείχνουν το δρόμο

Α. Παπαρήγα: Ο εργαζόμενος λαός θα δείξει το ανάστημά του

«Οι ναυτεργάτες για μια ακόμη φορά έδειξαν το δρόμο με την αφοβία και την απειθαρχία τους απέναντι στην αντεργατική απόφαση της δικαιοσύνης. Πρέπει να τολμήσουμε, διαφορετικά θα μας οδηγήσουν σαν πρόβατα σε σφαγείο», σχολίασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Στις Βρυξέλες και στην Ουάσιγκτον στην ευρωζώνη και στο ΔΝΤ και μάλιστα όλοι αυτοί οι κύριοι Έλληνες και Ευρωπαίοι θα γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους γιατί κατάφεραν να κάνουν το λαό να σκύψει το κεφάλι. Αλλά πιστεύουμε, ο εργαζόμενος λαός θα δείξει το ανάστημά του. Δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουν για να περάσουν μια πολιτική που επιφυλάσσει τη χειρότερη βαρβαρότητα που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία 35 χρόνια».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: