www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ετοιμοθάνατη η 72χρονη Ινδή που γέννησε πριν 18 μήνες

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η μεγαλύτερη σε ηλικία νέα μητέρα, η 72χρονη Ινδή, Ρατζό Ντεβί Λοχάν, εξ' αιτίας επιπλοκών από τη διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης στην οποία υποβλήθηκε πριν από δύο χρόνια καθώς και εσωτερικής αιμορραγίας κατά τη διάρκεια του τοκετού της πριν από 18 μήνες.


Η Λοχάν και ο σύζυγός της Μπαλάν είχαν εισπράξει 3.000 δολάρια, πριν από δύο χρόνια, για να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα τεχνητής γονιμοποίησης σε ιδιωτική κλινική, στην Ινδία. Η κλινική είχε επικριθεί και άλλες φορές στο παρελθόν για τις πρακτικές της, με πιο πρόσφατη αφορμή την περίπτωση 66χρονης η οποία γέννησε

τρίδυμα με εξωσωματική.

"Αυτά συμβαίνουν όταν ξεπερνούμε τα όρια παραβιάζοντας τους νόμους της φύσης με τεχνικές χωρίς κανόνες και συνείδηση" δήλωσε ο Αμερικανός επιστήμονας Κιθ Αμπλοου ανοίγοντας για μια ακόμη φορά τη συζήτηση για την επιστήμη και την ηθική σε ευαίσθητους τομείς όπως η ανθρώπινη γονιμότητα.

Η Λόχαν, η οποία γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ομολογεί, με παράπονο, πως δεν έχει μπορέσει να πάρει ακόμη και να πάρει στην αγκαλιά της, το μωρό της, εξ' αιτίας της αδυναμίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: