www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Στο εδώλιο και οι διαφημιζόμενοι!..


Δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ένας υπεύθυνος λειτουργίας μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρονικών συσκευών συνελήφθησαν από αστυνομικούς με την κατηγορία ότι διαφήμιζαν τα προϊόντα τους σε παράνομες διαφημιστικές πινακίδες!
Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από εντολή του εισαγγελέα που διερευνά το ζήτημα των παρανόμως τοποθετημένων πινακίδων σε δρόμους της Αθήνας. Η εντολή πλέον είναι να συλλαμβάνονται ως συνυπεύθυνοι και οι διαφημιζόμενοι σε αυτές τις πινακίδες.

Στην Αγία Παρασκευή συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης κλιματιστικών γιατί διαφημίζονταν σε πινακίδα που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων 491. Στο Ιλιον συνελήφθη ιδιοκτήτης γνωστής επιχείρησης εμπορίας ειδών υγιεινής γιατί διαφημίζονταν σε πινακίδα στη διασταύρωση της λεωφόρου Θηβών με την οδό Α. Παπανδρέου. Τέλος στου Ρέντη συνελήφθη ο υπεύθυνος πολυκαταστήματος ηλεκτρονικών ειδών πολύ κοντά στο οποίο, επί της λεωφόρου Κηφισού, υπήρχε παράνομη διαφημιστική πινακίδα με τα

προϊόντα της επιχείρησης.

Εις βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και με τη διαδικασία του Αυτοφώρου θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι παραβίασαν το άρθρο 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τις «επιγραφές- διαφημίσεις» όπου σημειώνεται ότι «απαγορεύεται η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφημίσεων σε θέση ή κατά τρόπο που μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία. Ιδίως απαγορεύεται η τοποθέτηση ή εγκατάσταση των ανωτέρω σε τέτοιες θέσεις, ώστε να παρεμποδίζεται η θέα των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης ή φωτεινών σηματοδοτών ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσουν την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά». Επίσης υπενθύμιζαν τη σχετική εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο όσων τοποθετούν διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, όχι μόνο τη στιγμή της τοποθέτησης των πινακίδων αλλά και οποτεδήποτε διαπιστωθεί η τοποθέτησή τους. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι το «σαφάρι» θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: