www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Παράνομη η απεργία στο ΜΕΤΡΟ - "Θα απεργήσουμε κανονικά", απαντούν οι εργαζόμενοι

- Αγνοεί δικαστική απόφαση ο σύλλογος των εργαζομένων


- Κλειστή και η Ακρόπολη αύριο 9-12 εν μέσω τουριστικής περιόδου

- Λουκέτο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους την Πέμπτη

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει αύριο τους κατοίκους του λεκανοπεδίου αφού θα ακινητοποιηθούν όλοι οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ. Οι επιβάτες είναι πλέον στη μέση της διαμάχης της εταιρείας με τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στο Newsit ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Αντώνης Σταματόπουλος είπε οτι η απεργία θα γίνει κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13/07 έως τα μεσάνυχτα της
Τετάρτης 14/07.

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προσέφυγε στην δικαιοσύνη και νωρίτερα το Μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε με την υπ΄ αριθμόν 1718/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οτι η απεργία είναι παράνομη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναπρόσληψη δόκιμων συναδέλφων τους και διαμαρτύρονται για περικοπές που έγιναν στις αποδοχές τους.

Κλειστή και η Ακρόπολη

Κλειστές θα βρούν τις εισόδους της Ακρόπολης οι τουρίστες αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας, ενώ όπως δήλωσε στο Newsit ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού Αδαμάντιος Κρασανάκης οι συμβασιούχοι έχουν 24ωρη απεργία.

Μάλιστα την Πέμπτη στο πλαίσιο απεργίας της ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία γεγονός που σημαίνει οτι θα μπεί λουκέτο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους!
newsit


Δεν υπάρχουν σχόλια: