Αγοράζουμε πολύ μεγάλα καλαμάρια. Τα καθαρίζουμε και τα ξεπετσιάζουμε.
Σ' ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε κρεμμύδια μαζί με τα ψιλοκομμένα πλοκάμια των καλαμαριών.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο, και λίγη ντομάτα.
Στο τέλος ρίχνουμε ρύζι για γεμιστά ( 1 ½ κουταλιά της σούπας για κάθε καλαμάρι περίπου) και αφήνουμε να βράσει ελάχιστα με τα υπόλοιπα υλικά (όπως κάνουμε στα γεμιστά).
Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μονή σειρά με λίγο νερό, λάδι και λευκό κρασί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να μην αδειάσει το μείγμα, κλείνουμε το άνοιγμα στα καλαμάρια με οδοντογλυφίδες.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου