www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για οικονομία και Εξεταστική

Για καθυστέρηση στη λήψη αναγκαίων οικονομικών μέτρων κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την κυβέρνηση «που πρωταγωνιστεί με τα μέτρα που δεν παίρνει», κατά την έναρξη του προσυνερδιακού διαλόγου της παράταξης.

Σε ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «τετράμηνη απραξία» και πρόσθεσε ότι «βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης για τα μέτρα που δεν παίρνει, ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο για τα 23 μέτρα που πρότεινε για την ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στη συναίνεση είπε ότι «δεν συγκυβερνούμε, παρέα στα σφάλματά τους δεν θα κάνουμε».

Σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «τέτοια ώρα είναι λάθος η εξεταστική, βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, αλλά θα τη δεχτούμε αν προχωρήσει η κυβέρνηση γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «εξέγερση» που έχει προκαλέσει εντός του κυβερνώντος κόμματος το ενδεχόμενο αυτό.

«Η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα και όχι από διχαστικά διλήμματα, το ΠΑΣΟΚ παραπαίει, αντί να κυβερνά στήνει εξεταστικές επιτροπές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το αν θα πρέπει να πάρουμε μόνοι μας τα μέτρα ή αν θα περιμένουμε να τα επιβάλλει η ΕΕ. Το θέμα δεν είναι τα μέτρα αλλά τι μέτρα παίρνεις, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι οι Βρυξέλλες αυξάνουν την σκληρότητα των μέτρων.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «θα μας βρουν απέναντι αν μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ που είναι λύση αντιευρωπαϊκή». Τα μέτρα θα πρέπει να περικόψουν τη δημόσια σπατάλη και όχι τις ανάγκες των πολλών, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι πλέον αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη και να μην στεγνώσει η αγορά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε και την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την απόδωση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να πολιτογραφούμε αυτόματα όποιους μπαίνουν παράνομα στην χώρα χωρίς να τους ενσωματώνουμε. Ενσωμάτωση σημαίνει να τους εντάσσουμε στην ημετέρα παιδεία».

Κατηγόρησε ακόμα το ΠΑΣΟΚ ότι υπερασπίζεται το χρεοκοπημένο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που επικράτησε μετά το 1980 και βασίζεται στην αναδιανομή των δανεικών και στις πελατειακές σχέσεις. «Η χώρα χρειάζεται αλλαγή υποδείγματος, η νέα ΝΔ που δημιουργείται στην πορεία προς το 8ο τακτικό συνέδριο αρχών και θέσεων οδηγεί την Ελλάδα στη νέα Μεταπολίτευση που είναι αίτημα των καιρών και αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε το όραμα του για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που βασίζεται στις αξίες της «Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισονομίας και της Ανταγωνιστικότητας». «Αν έπρεπε περιγράψω με μία φράση το σύνθημά μου θα ήταν ανταγωνιστικότητα παντού, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην εξωτερική πολιτική στην άμυνα» είπε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε η αληθινά προοδευτική παράταξη, γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολλών».

NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010 13:38

Τελευταία Ενημέρωση : 21/02/2010 15:26

Δεν υπάρχουν σχόλια: