www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Δώρα της Siemens σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Α.Τσοχατζόπουλο - 'Ολα τα ονόματα από τον σκληρό δίσκο της γραμματέως Χριστοφοράκου

Τα ονόματα των ΄Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετής Τσοχατζοπούλου, Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη, αλλά και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μετά από έρευνα στον σκληρό δίσκο της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ορισμένα βέβαια, όπως φαίνεται και από τη λίστα, έχουν εξοφληθεί από τους αποδέκτες, με τα περισσότερα όμως από αυτά να καταχωρούνται στον «αμαρτωλό κωδικό» Θ.Κ. 10100, εκεί όπου καταχωρούνταν τιμολόγια τα οποία εξοφλούσε ο ίδιος ο κ. Χριστοφοράκος.

Πρόκειται για οικοσκευή αλλά και εξοπλισμό γραφείου στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως τηλεφωνικό κέντρο, εξοπλισμός για κομπιούτερ και μόνιτορ ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης,

υπάρχει τιμολόγιο στο όνομα της πρώην συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβας.

Για τον ΄Ακη Τσοχατζόπουλο υπάρχουν δυο τιμολόγια στο όνομά του ύψους 270.000 και 269.000 δραχμών και ένα στο όνομα της κόρης του Αρετής ύψους 800.000 δραχμών.

Υπάρχει επίσης χορηγία στη νεολαία ΠΑΣΟΚ ύψους 15.000 ευρώ και τιμολόγιο στο όνομα Μαρτιγόπουλος ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Cosmote ύψους 7.600 ευρώ.

Η Εξεταστική Επιτροπή ετοιμάζει και επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία θα ζητείται να υποβληθεί αίτημα προς την γερμανική δικαιοσύνη για να παραδώσει ότι στοιχεία υπάρχουν για το σκάνδαλο της Siemens.

Το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής πέρασε και ο Επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, προκειμένου να ενημερώσει για τα χρήματα και τα δώρα από τη Siemens, προς πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Στην επιτροπή καταθέτει αυτή την ώρα για την υπόθεση του C4I ο Πρ.Παυλόπουλος.

Σήμερα μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Ανδρέας Μακρυπίδης εξαπέλυσε πυρά κατά του Ν.Ζαγοριανού, κατηγορώντας τον ότι έχει αποκρύψει στοιχεία από τη δικογραφία της Siemens.

Ο κ. Μακρυπίδης υπογράμμισε ότι ο κ. Ζαγοριανός κρατά «μυστικά και ντοκουμέντα», καθώς έχει κατασχέσει έναν σκληρό δίσκο και πολλά στοιχεία από τον «επιδερμικό έλεγχο» του ΣΔΟΕ το 2008, από τα οποία τίποτα δεν έχει ενταχθεί στη δικογραφία. Ακόμη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον ανακριτή της υπόθεσης «σκαλοπάτι για την εξαφάνιση του Μ.Χριστοφοράκου».

Αναφερόμενος, επίσης στον επιχειρηματία που μπήκε στο «κάδρο» με το επίμαχο mail περί «ντουλαπά», ο κ. Μακρυπίδης έκανε λόγο για «σοβαρό, παρένθετο πρόσωπο».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: