Την ώρα που το υπουργείο Υποδομών συνεχίζει το ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων, είτε νέες... φυτρώνουν σε γλάστρες(!) είτε παλαιές βρίσκονται εν πλήρει λειτουργία σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, όπως καταδεικνύει ο φωτογραφικός φακός. Ενας τρόπος διαφήμισης που έχει κριθεί πολλάκις παράνομος από τη στιγμή που εμποδίζει την οδική ασφάλεια, ζει και βασιλεύει παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε και ειδική ιστοσελίδα για την καταγγελία ύπαρξης τέτοιων πινακίδων.
΄Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Χαλάνδρι, όπου ένα νέο... διαφημιστικό μέσο έχει κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή: διάσπαρτες στα πεζοδρόμια της λεωφόρου Πεντέλης είναι ξύλινες ζαρντινιέρες οι οποίες όμως έχουν και μια προέκταση, ένα «κοντάρι» που φιλοξενεί χώρο για διαφημιστικές αφίσες. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, είναι παράνομες και επικίνδυνες, σύμφωνα με τον δήμο είναι νόμιμες και δεν απειλούν την ασφάλεια οδηγών και πεζών.
«Οι ζαρντινιέρες τοποθετήθηκαν από τη δημοτική επιχείρηση και εκτός της αισθητικής αναβάθμισης προσφέρουν και χώρο για την προώθηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου. Η τοποθέτησή τους είναι στο πλαίσιο του νόμου και των διατάξεων που ισχύουν για τις υπαίθριες διαφημίσεις» αναφέρει στο «Βήμα» ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος . Παρ΄ ότι, όπως
αποδεικνύεται τουλάχιστον από τις φωτογραφίες, τα διαφημιστικά πανό αναφέρονται σε καταστήματα και όχι σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος διευκρινίζει πάντως ότι δεν έχει δεχτεί καταγγελίες σχετικά με τις εν λόγω γλάστρες-πινακίδες ενώ προσθέτει ότι στην περιοχή της αρμοδιότητάς του, στον Δήμο Χαλανδρίου, έχουν «ξηλωθεί» τα τελευταία χρόνια περίπου 800 παράνομες πινακίδες. Οπως αναφέρει, «έχουν αφαιρεθεί όλες οι πινακίδες από τη λεωφόρο Κηφισιάς, που είναι στην αρμοδιότητα του δήμου, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να αφαιρούνται και όσες βρίσκονται σε στέγες κτιρίων».
http://www.illegalsigns.gov.gr/
Στο διαδικτυακό «κουτί παραπόνων» και καταγγελιών για παράνομες πινακίδες σε όλη την Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην ιστοσελίδα www.illegalsigns.gov. gr οι πολίτες μπορούν να καταχωρούν τις παράνομες πινακίδες που εντοπίζουν στους δρόμους (με οδό, αριθμό αλλά και φωτογραφία). Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας πλήρης χάρτης που θα διευκολύνει και το «ξήλωμα» από τις υπηρεσίες των δήμων και των συναρμόδιων υπουργείων.
tovima
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου