www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο Πεταλωτής


Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, διαψεύδοντας, παράλληλα, τα σενάρια που κάνουν λόγο για «ασφυκτικές πιέσεις» που δέχεται η κυβέρνηση από την τρόικα.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εάν η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως γράφεται στον ημερήσιο Τύπο τις τελευταίες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε:

«Είναι σαφής ο αποκλεισμός των πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση έχει σοβαρό έργο μπροστά της, για να ασχολείται με εκλογολογία».

Ο κ. Πεταλωτής συμπλήρωσε ότι «εάν υπάρχει δημόσια πρόταση του κ. Αντώνη Σαμαρά, την
ακούμε».

Αναφορικά με πιθανές πιέσεις που ασκεί η τρόικα, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν την κυβέρνηση να χαράξει «κόκκινη γραμμή» και να καταφύγει στη λύση των εκλογών, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε:

«Τέτοιες πιέσεις δεν βλέπουμε να υπάρχουν. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ελλάδα την διοικεί η ελληνική κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα κρατικά όργανα».

«Φρένο στην καταστροφολογία»

Παράλληλα, ο Γιώργος Πεταλωτής επιχείρησε να βάλει «φρένο» στις καταστροφολογικές προβλέψεις του τελευταίου διαστήματος, που κάνουν λόγο για χρεοκοπία της χώρας μας ή έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στην δραχμή.

«Είναι σαφές ότι εμείς, ως κυβέρνηση, δεν θα υποκύψουμε σε αυτή την καταστροφολογία. Η καταστροφολογία δεν μας πτοεί. Οι αόριστες φήμες, οι ανυπόστατες θεωρήσεις, αλλά και ό,τι διαδίδεται και δημιουργεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το μόνο που δημιουργεί είναι ανασφάλεια στον Έλληνα πολίτη, ανασφάλεια στην αγορά και εμείς αυτό δεν το ανεχόμαστε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υλοποιούμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας με πολύ μεγάλη συνέπεια και δεν υπάρχει περίπτωση να ευσταθεί καμία από τις φήμες που κυκλοφορούν. Αυτό είναι ξεκάθαρο», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής, εκτιμώντας ότι «μπορούμε να βγούμε από αυτό το τούνελ».

Πρόσθεσε δε ότι ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που γίνεται και ότι «ήδη με την ωριμότητα που δείχνει η κοινωνία, δίνει από μόνη της την απάντηση σε όλους αυτούς που καταστροφολογούν συστηματικά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός μείωσης του ελλείμματος είναι αυξημένος και όσον αφορά στα έσοδα τόνισε ότι γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες που θα αποδώσουν.

Υποστήριξε, επίσης, ότι αν υπάρχουν αποκλίσεις είναι επειδή δεν έχουν υπολογιστεί ακόμα συγκεκριμένες εισπράξεις εσόδων, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

«Δεν συζητάμε για νέα μέτρα, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Ούτε τα έχει ζητήσει κανείς, αλλά και καμία σκέψη δεν γίνεται».
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: