www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου προχωράει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών " Ελευθέριος Βενιζέλος"

Στην κατασκευή του πρώτου μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύψει περίπου το 30% της συνολικής ισχύος, που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του προχωράει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος".

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια και το μεγαλύτερο του είδους στη χώρα μας. Η μονάδα θα είναι ισχύος 8 μεγαβάτ (MW), θα αναπτυχθεί σε έκταση 160 στρ. και υπολογίζεται ότι θα καλύψει το 1/3 των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του αεροδρομίου.

Ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός και στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι το κόστος δεν ξεπερνάει τα 24 εκατομ. ευρώ, αφού και για τα ανάλογα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στην Ευρώπη, το
κόστος κατασκευής δεν ξεπέρασε τα 3 εκατομ. ευρώ ανά μεγαβάτ.

Το πάρκο θα μειώσει σημαντικά την έκλυση ρυπογόνων ουσιών που συμβάλλουν στην ενίσχυση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει μείωση κατά τουλάχιστον 10.000 τόνων CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) ετησίως στην ατμόσφαιρα, για τα επόμενα 25 χρόνια, δηλαδή στην ουσία είναι σαν να φυτευτούν περίπου 1,5 εκατομμύριο δένδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: