www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΜΕ: Μείωση ρεκόρ επιφέρει στην Παιδεία ο προϋπολογισμός

Ως την μεγαλύτερη μείωση της τελευταίας 35ετίας στις δαπάνες για την Παιδεία χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αυτήν που επιφέρει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2011.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό των δαπανών για την Παιδεία, βρίσκεται κάτω από 3%.

Όπως τονίζει η ΟΛΜΕ, ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι οι δαπάνες του υπουργείου Παιδείας αντιστοιχούν στο 2,96% του ΑΕΠ, ενώ σε αυτές περιλαμβάνονται και οι δαπάνες της κατάρτισης (δια βίου μάθηση), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

"Ουσιαστικά αν αφαιρέσουμε αυτές τις δαπάνες, που δεν αφορούν το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα στις τρεις βαθμίδες του, το ποσοστό για την παιδεία, που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, είναι 2,75%. Παρατηρούμε ότι, για πρώτη φορά, έχουμε μείωση των δαπανών και σε απόλυτες τιμές, εκτός από τη μείωση του
ποσοστού. Συγκεκριμένα, ενώ για το έτος 2010 είχαν προϋπολογισθεί 7,8 δισ. ευρώ, μειώθηκαν με το Μνημόνιο και το πρόγραμμα σταθερότητας στα 6,9 δισ. ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα θα δοθούν μόνο 6,478 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του προϋπολογισμού", σημειώνει η ΟΛΜΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: