Έναν νέο τρόπο για να μαθαίνουμε αν τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε είναι κατάλληλα προς κατανάλωση, σχεδιάζουν Ελβετοί επιστήμονες του Πολυτεχνικού Σχολείου της Λωζάνης.
Σύμφωνα με το περιοδικό The Engineer, η ιδέα είναι να τοποθετηθούν αισθητήρες σε πλαστικές σακούλες μαζικής παραγωγής που θα “μυρίζονται” αν υπάρχουν χημικά πρόσθετα , αλλά και θα μετρούν την θερμοκρασία και την υγρασία των προϊόντων.
Το περιτύλιγμα αυτό μάλιστα θα μπορεί να έχει και σήμα wireless!
Πιο συγκεκριμένα, ο ένας του σκοπός θα είναι να ανιχνεύει αν υπάρχει αέριο αιθυλενίου που ενεργοποιεί την ωρίμανση το φρούτων αλλά και το χημικό hexanol που παράγεται από τα φρούτα και τα λαχανικά και παρέχει ένδειξη για το αν ένα φρούτο είναι χαλασμένο ή όχι.
cosmo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου