www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

«Εντυπωσιασμένο από την αποφασιστικότητα της Ελλάδας» το ΔΝΤ

«Εντυπωσιασμένη από την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν αυτό το δύσκολο πρόγραμμα» δήλωσε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Καρολάιν Άτκινσον, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωση στην έδρα του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι δεν εκπλήσσει το γεγονός πως ο ελληνικός λαός ανησυχεί και
είναι ενοχλημένος, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει θυσίες. Σημείωσε όμως πως είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ «έχει στόχο να βοηθήσει την ελληνική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο προσαρμογής, καθώς θα προσπαθεί να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία, το χρέος και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

Η αξιωματούχος του ΔΝΤ εκτίμησε ότι η υπάρχουσα κατάσταση αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση την οποία, πάντως, αντιμετωπίζει με «αυξημένη αποφασιστικότητα».

Κληθείσα να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα, ανέφερε πως «φυσικά οι νόμιμες διαμαρτυρίες είναι ακριβώς αυτό, νόμιμες, αλλά η βία είναι καταδικαστέα. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός Παπανδρέου το περέγραψε σωστά χθες όταν είπε ότι οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις είναι ένα πράγμα και η βία κάτι πολύ διαφορετικό».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: