www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα


Σε 10 συλλήψεις και πέντε ακόμη προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια που αμαύρωσαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη διάρκεια των συλλαλητηρίων ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες στα Προπύλαια επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, κομμάτια μαρμάρων που αποκόλλησαν από διάφορα σημεία, βόμβες μολότωφ και άλλα αντικείμενα.

Ορισμένοι από αυτούς μετά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των συγκεντρωθέντων από την Πλατεία Συντάγματος, εισήλθαν στους χώρους εκδοτηρίων και στις αποβάθρες του μετρό, από όπου αφαίρεσαν πυροσβεστήρες και στη συνέχεια εκτόξευαν το περιεχόμενό τους προς τις
αστυνομικούς.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ ομάδα αγνώστων επιτέθηκε και τραυμάτισε ιδιώτη στην είσοδο του Μετρό επί της Πλατείας Συντάγματος. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Από τη δράση των αγνώστων προκλήθηκαν μεταξύ άλλων υλικές ζημιές σε είσοδο κτηρίου επί της οδού Καρ. Σερβίας.

Nωρίτερα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών οταν απεργοί επιχείρησαν να περάσουν από το σιδερένιο φράχτη που είχε τοποθετηθεί στη Βουλή.

Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις, καθώς μετά τις πρώτες συγκρούσεις, σε ακολούθησαν εκτεταμένες οδομαχίες με ρίψη μολότοφ.

Προανάκριση για τα επεισόδια διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: