www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Χ. Ρόμπεϊ


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είχε χθες στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο δύσκολο, αλλά καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας έργο, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη όλων, ούτως ώστε να ολοκληρώσει το έργο της εφαρμογής των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, πριν η χώρα εισέλθει σε
προεκλογική περίοδο.

Τόνισε παράλληλα, ότι κεντρικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και γενικότερα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης υιοθέτησης γενναίων αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αρχής γενομένης από την έκδοση ευρωομολόγων.

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλες, ενώ στις 9:00 μ.μ. θα απευθύνει ομιλία στο Συνέδριο των Πράσινων Γερμανίας, με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης», το οποίο πραγματοποιείται στο Κίελο της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: