www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αίτημα ΕΝΠΕ στον ΥΠΟΙΚ για το τέλος ακινήτων


Διορθωτική παρέμβαση, ώστε όσοι εξ ορισμού αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων, να εξαιρεθούν ρητά από τη σχετική υποχρέωση, καθώς και την εξαίρεση των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας, εμβαδού έως 80 τ.μ., ζητεί η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας από τον υπουργό Οικονομικών.

Η σχετική απόφαση του δ.σ. της ΕΝΠΕ ελήφθη κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίασή του, μειοψηφούντων των κ. Α. Γιακαλή και Ν. Καραθανασόπουλου.

Λάθος τακτικές στην είσπραξη φόρων και τελών, δεν μπορούν να θεραπεύονται με άστοχες επιθέσεις στο κοινωνικό σώμα, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση και εκφράζει τη ριζική αντίθεσή
της στην ποινικοποίηση της μη πληρωμής, «διότι έρχεται σε μία συγκυρία όπου η κοινωνία υφίσταται βαρύτατες συνέπειες από τις πολιτικές μιας σκληρής λιτότητας, σε περιβάλλον βαθιάς ύφεσης».

Γι αυτό, θεωρεί πως «είναι απολύτως αναγκαία μια διορθωτική παρέμβαση, ώστε όσοι εξ ορισμού αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος, να εξαιρεθούν ρητά από τη σχετική υποχρέωση», ενώ με το ίδιο σκεπτικό θεωρεί αναγκαίο να εξαιρεθούν και οι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, εμβαδού έως 80 τ.μ.

Σημειώνεται ότι αιτιολογώντας την άρνησή του, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλής, υποστήριξε ότι το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου έχει εκδώσει σχετικό ομόφωνο ψήφισμα από το οποίο δεν μπορεί να αποστεί. Το σχετικό ψήφισμα υποστήριξε και ο κ. Καραθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: