www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΣτΕ: Νόμιμες οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Θ. Πελεγρίνης παραμένει πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμες τις πρυτανικές εκλογές που διενεργήθηκαν στο ίδρυμα.


Ειδικότερα, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε με ισχυρή πλειοψηφία, την αίτηση του υποψήφιου πρύτανη Χ. Στεφανάδη και των τριών υποψήφιων αντιπρυτάνεων, Ελένης Καραμαλέγκου, Ι. Δημητρίου και Ε. Λέκκα.

Στην αίτησή του ο Χ. Στεφανάδης υποστήριζε ότι στις πρυτανικές εκλογές ψήφισαν παράνομα 1.061 διοικητικοί υπάλληλοι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και για το λόγο αυτό ζητούσε να κριθεί παράνομο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Επικαλούμενος τον νόμο 3549/2007, ο Χ. Στεφανάδης υποστήριζε πως το ειδικό εκλεκτορικό σώμα για τις πρυτανικές εκλογές απαρτίζεται και
από το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου. Κατά συνέπεια ανέφερε ότι ο νόμος αυτός που επιτρέπει την συμμετοχή στις εκλογές και του διοικητικού προσωπικού είναι αντίθετος στο άρθρο 16 του Συντάγματος που προστατεύει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Κατά τις τελευταίες πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πρύτανης εξελέγη ο Θ. Πελεγρίνης και αντιπρυτάνεις οι Α. Δουκουδάκης, Θ. Λιακάκος και Θ. Σφηκόπουλος. Η απόφαση του ΣτΕ θα δημοσιευθεί μέσα στους επόμενους μήνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: