www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

΄Ακρως επικίνδυνα τα "μάτια" της Lady Gaga

Την παρέμβαση των επιστημονικών ενώσεων κυρίως των οπτικών και οφθαλμίατρων έχει προκαλέσει η δημιουργία ενός τύπου φακών επαφής που φτιάχτηκαν με στόχο να αντιγράψουν τους φακούς επαφής που φορούσε η Lady Gaga στο βιντεο κλιπ του σούπερ hit της "Bad Romace."


Στο κλιπ η διάσημη σταρ φοράει φακούς επαφής που κάνουν τα μάτια της (και ειδικά την κόρη) να δείχνουν μεγαλύτερα και το χρώμα τους πολύ έντονο. Φυσικά τέτοιοι φακοί δεν υπήρχαν και επρόκειτο για ψηφιακό εφέ. Όμως κάποιες εταιρίες της Ασίας ποντάροντας στην μεγάλη δημοφιλία της τραγουδίστριας και τους χιλιάδες φανατικούς fans της προσπάθησαν και τελικά κατασκεύασαν ένα τύπο φακών επαφής οι οποίοι όπως υποστηρίζουν μεγαλώνουν τα μάτια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως οι φακοί αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στα μάτια ακόμη και τύφλωση! Για αυτό και στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη οι φακοί
αυτοί δεν έχουν λάβει έγκριση για πώληση όμως στην Ασία η πώληση τους γίνεται ελεύθερα και επειδή κοστίζουν μόλις 20 δολάρια πολλοί έφηβοι έχουν αγοράσει τους φακούς και αρχίζει να δημιουργείται ένα είδος μόδας γεγονός που κάνει τους ειδικούς να ανησυχούν πολύ και για αυτό αποφάσισαν να δράσουν και να εκδόσουν ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: