www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Προβλήματα στις μηχανές των Α380 και στη Singapore Airlines

H Singapore Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αλλάξει τους κινητήρες Rolls - Royce σε τρία από τα αεροσκάφη της τύπου Α380 και θα τις αντικαταστήσει με νέες εκδόσεις του ίδιου μοντέλου.


Την περασμένη εβδομάδα μια από τις μηχανές ενός αεροσκάφους Α380 της αεροπορικής εταιρείας Qantas εξερράγη ενώ το αεροσκάφος ήταν εν πτήση αναγκάζοντας τους πιλότους να το προσγειώσουν στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.

Η Qantas αμέσως καθήλωσε τα αεροσκάφη της προκειμένου να εντοπίσει το πρόβλημα και διαπίστωσε ότι υπήρχε διαρροή λαδιού στον κινητήρα.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό και άλλες εταιρείες προέβησαν σε προληπτικούς ελέγχους μεταξύ
αυτών και η Singapore Airlines.

Η εταιρεία ενημέρωσε τη Rolls - Royce και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η διαρροή λαδιού ήταν διαφορετική από αυτή της Qantas.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι η διακοπή των δρομολογίων με αεροσκάφη τύπου Α380 στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Λονδίνο.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία από το επιβατικό κοινό, ωστόσο δεν διευκρινίζει το χρονικό διάστημα που τα αεροσκάφη της θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: