www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Από τους ιδιοκτήτες η καταβολή του τέλους επί των ακινήτων


Από τους ιδιοκτήτες, και όχι από τους ενοικιαστές, θα καταβληθεί το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή, το τέλος θα πρέπει να μετακυλύεται στον ιδιοκτήτη.


Περισσότερες διευκρινίσεις το ύψος της επιβάρυνσης καθώς και τον αριθμό των δόσεων για την καταβολή του τέλους για το 2011 αναμένεται να δώσει αύριο η κυβέρνηση.

Aυτός ο φόρος δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μας αδειάσει τις τσέπες, να μας δίνει ψίχουλα και να λέει ότι εξασφάλισε μισθούς και συντάξεις, σχολίασε η γενική γραμματέας της ΚΕ
του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Για «χοντρό "ντου" στο πορτοφόλι» των πολιτών με το νέο τέλος για τα ακίνητα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, εκτιμώντας σε δηλώσεις του το ρ/σ Radio 9 πως τα φοροεισπρακτικά μέτρα είναι προς λάθος κατεύθυνση, καθώς δεν αποτελούν συνταγή σωτηρίας, αλλά συνταγή «μονίμου εξάρτησης».

«Είναι σχήμα οξύμωρο. Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπανδρέου ενώ συναναστρέφονται με τους νεοφιλελεύθερους των Βρυξελλών, επιμένουν να κυβερνιέται η χώρα "αλά Σοβιέτ". Στην Σοβιετική Ένωση ήταν που έβαζαν φορολογίες συνεχώς στα ακίνητα, μέχρι τελικά που τους τα πήραν», παρατήρησε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Θα μπορούσαν να φορολογήσουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Έτοιμα λεφτά είναι αυτά. Έτσι θα μαζεύαμε 10 δισ. ευρώ. «Δυσκολεύονται, όμως, να το κάνουν, καθόσον σε κάποιες χώρες όπως το Λιχτενστάιν, βρέθηκαν "περίεργα" ονόματα μέσα... Είναι ο ίδιος λόγος που όταν παραιτήθηκε ο Παπανδρέου, τον μάζεψαν και του είπαν "τι πας να κάνεις". Μιλάμε για "family business"», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και των νέων μέτρων, πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σημείωσε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό του ότι σε μία εβδομάδα από σήμερα δεν θα αναγκαστεί να εξαγγείλει νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα και χαρακτήρισε «αδιανόητο μια οικονομία με 7,5% ύφεση και με την πραγματική ανεργία που πλησιάζει το 30% κάποιοι να νομίζουν ότι μπορεί να δεχθεί και νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: