www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Π. Γερουλάνος: Χαμηλότερο τέλος αν μειωθεί το κόστος της ΕΡΤ

Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ ή συρρίκνωσης της ΕΡΤ, υποστήριξε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουν οι πολίτες για την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ.

Μιλώντας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, είπε ότι το ζητούμενο δεν είναι να κλείσουν κανάλια, αλλά α παράγει καλύτερο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή. Για το ανταποδοτικό τέλος σημείωσε ότι η μείωσή του θα συνάδει με τη μείωση του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ.


Όσον αφορά στον Τουρισμό, υποστήριξε ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων
οδήγησε σε μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στις αφίξεις και στα έσοδα.

Ερωτηθείς για την οικονομία, σημείωσε ότι "στο Μνημόνιο υπάρχουν αποφάσεις που έπρεπε να λάβει η κυβέρνηση ούτως ή άλλως για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία". Εκτίμησε ότι δεν θα έλθουν άλλες επιβαρύνσεις για τους πολίτες, εκτός αν αλλάξει άρδην η κατάσταση στην οικονομία. "Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν περιέχει νέα μέτρα. Είναι, όμως, αδύνατο να προβλέψει κανείς το μέλλον με ακρίβεια", επισήμανε.

Έστειλε μήνυμα σε όσα στελέχη της κυβέρνησης ακολουθούν στρατηγική σιωπής για να μην εισπράξουν δυσαρέσκεια από την οικονομική πολιτική. "Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Μπορεί να είναι μια χρονιά στην οποία διορθώνουμε πολλά από τα κακώς κείμενα στην ελληνική κοινωνία, αλλά θα καταγραφεί ως μια χρονιά κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: