www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Έκκληση Ερντογάν στην Ε.Ε για άμεση επίλυση του Κυπριακού

Λύση στο Κυπριακό μέχρι τέλους του χρόνου, προκειμένου να εισέλθουν στην τελική ευθεία οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του με την Ε.Ε ζητά από τις Βρυξέλλες ο Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη τη μετατροπή του ζητήματος σε ένα πρόβλημα της Τουρκίας με την Ε.Ε.


"Περιμένουμε μια μόνιμη και δίκαιη λύση στο νησί μέχρι το τέλος του χρόνου. Υποστηρίζαμε πάντα ότι η λύση θα διαμορφωθεί στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά η αναζήτηση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τελετουργικού γεύματος της κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανιού.

Ταυτόχρονα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς το 2004 δέχθηκε ως πλήρες μέλος το νότιο τμήμα του νησιού, ενώ δεν έχει ακόμα αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων
παρά τις εκ του αντιθέτου υποσχέσεις.

"Απευθύνω μια ακόμα έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση να ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση στο δρόμο προς τη λύση του προβλήματος", κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συνδαιτυμόνες του δείπνου, ανάμεσα στους οποίους οι περισσότεροι ήταν ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: