Υπέρ των ανοιχτών Πανεπιστημίων τάσσονται οι καθηγητές των ΤΕΙ παρά τις ενστάσεις που εκφράζουν ενάντια σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου πλαισίου.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους μετά τη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν, οι καθηγητές παρακολουθούν κριτικά την εφαρμογή του νέου νόμου, εντοπίζουν τις δυσλειτουργίες του, καταγγέλλουν μέσω των Ομοσπονδιών τα σημεία που κατά τη γνώμη τους έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας και παλεύουν για να αλλάξουν τα αρνητικά σημεία.
Επισημαίνουν ωστόσο ότι «σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, τόσο για το μέλλον των ΑΕΙ όσο και της ίδιας της χώρας» επιβάλλεται τα Ιδρύματα να παραμείνουν ανοιχτά και «σε πλήρη ακαδημαϊκή και ερευνητική λειτουργία προς όφελος της ελληνικής νεολαίας και οικογένειας».
Οι καθηγητές των ΤΕΙ ζητούν «επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τους, για να αντεπεξέλθουν», όπως λένε, στις άμεσες ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών τους αναγκών,
άμεσο διορισμό των νεοεκλεγέντων εκπαιδευτικών και κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με τον αναγκαίο αριθμό έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Δηλώνουν τέλος αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να ανατραπούν οι ρυθμίσεις στις οποίες αντιτίθενται και καλούν τους τοπικούς Συλλόγους να προτείνουν μορφές αντίδρασης μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις.
Εν τω μεταξύ, αποφάσεις για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις καταλήψεις αναμένεται να λάβουν οι φοιτητές, οι οποίοι συνεδριάζουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Γεωπονικό και στο Πάντειο.
Οι συνελεύσεις γίνονται μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς όσοι είναι υπέρ των καταλήψεων υφίστανται πιέσεις να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια από συναδέλφους τους που θέλουν να δώσουν εξετάσεις, πολλοί από τους οποίους έχουν πτυχιακές εξετάσεις.
Φοιτητές που είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις, έχουν αρχίσει να οργανώνονται μέσω ηλεκτρονικών σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρώντας να συγκροτήσουν «κίνημα αγανακτισμένων με τις καταλήψεις φοιτητών», όπως το ονομάζουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου