www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Διαψεύδουν την πτώχευση Πεντελικόν, Πλατής και Τσαντίλης και Ridenco!

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Πεντελικόν ήδη έχει ενταχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, για αναδιάρθρωση των χρεών του.


Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

Οι όποιες ενέργειες της διοίκησης της εταιρίας μας κινούνται με γνώμονα την εργασιακή ασφάλεια των απασχολούμενων σ’ αυτήν, την εξασφάλιση των πιστωτών μας και τη σταθερή και ανοδική
πορεία των τομέων στους οποίους δραστηριοποιούμαστε.

Σε μία περίοδο κρίσιμη για την Ελληνική και την παγκόσμια οικονομία μπορούμε να διαβεβαιώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι, όχι μόνο το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» δεν οδεύει σε οικονομικό μαρασμό, όπως ανακριβώς αναγράφεται σε μερίδα του τύπου, αλλά έχοντας την πλήρη υποστήριξη των Τραπεζών με τις οποίες ευρισκόμεθα σε αγαστή συνεργασία υπεισέρχεται σε μία νέα ανοδική και δυναμική τροχιά, τα αποτελέσματα της οποίας σύντομα θα καταστούν ορατά.

Οι φίλοι του «Πεντελικού» θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις παροχές τις οποίες επί σειρά δεκαετιών τους προσφέρει το πλέον ιστορικό ξενοδοχείο των Αθηνών, το οποίο πολλοί έχουν συνδέσει με προσωπικές τους στιγμές.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ημερήσιο τύπο που άθελά του κατάφερε με τα δημοσιεύματα, να γίνουμε αποδέκτες χιλιάδων μηνυμάτων στήριξης και συμπαράστασης στο έργο μας το οποίο παρήγαμε κι θα συνεχίσουμε να παράγουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Το Newsit επικοινώνησε και με την κα Τερέζα Θεοδωροπούλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του "Πεντελικόν"¨.

"Είχαμε κάποιο πρόβλημα πριν 6 μήνες, αλλά το έχουμε διορθώσει", διευκρίνησε και άφησε αιχμές για ..."άτομα που θέλουν να μας φάνε το Πεντελικόν, αλλά δεν θα συμβεί ποτέ αυτό".

Η κα. Θεωδωροπούλου μας είπε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που νοιάζεται για τους πελάτες της.

Οι άλλες επιχειρήσεις

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, την ίδια αίτηση έχει κάνει και η εταιρία Ridenco που φέρνει στην Ελλάδα μεταξύ άλλων τα Τimberland και τα Νautica καθώς φαίνεται να έχει παθητικό άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Φίρμες όπως ο Τσαντίλης υποχρεώθηκαν να κλείσουν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε εμπορικούς δήμους της Αττικής, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και σε μεγάλες αλυσίδες με εστιατόρια.

Η εταιρεία Πλατής ΑΕ, από τις πιο γνωστές στον χώρο της γαστρονομίας και των εκδηλώσεων, διέκοψε τη λειτουργία της στις 23 Αυγούστου, αφήνοντας στον δρόμο 90 μόνιμους και 90 εποχικούς υπαλλήλους.

Επίσης, η ιστορική φίρμα ειδών ένδυσης Τσαντίλης υποχρεώθηκε στο κλείσιμο δύο καταστημάτων στην οδό Σταδίου και στο Χαλάνδρι, αφού οι ζημιές το 2009 και το 2010 χτύπησαν καμπανάκι στη διοίκηση, η οποία προέβη στα δύο λουκέτα αλλά και σε άλλες κινήσεις αναδιάρθρωσης (απολύσεις, διαπραγματεύσεις για αναπροσαρμογή ενοικίων κ.ά.) προτού η λαίλαπα της κρίσης παρασύρει ολόκληρο τον όμιλο.

"Είναι ένα κακοήθες δημοσίευμα, είμαστε σοκαρισμένοι με όσα γράφουν τα οποία δεν ευσταθούν. Αυτός ο τίτλος είναι καταστροφικός για οποιοδήποτε έμπορο. Η εταιρεία πηγαίνει μια χαρά για την τρέχουσα κατάσταση", δήλωσε στο Newsit η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, αφήνοντας αιχμές για το δημοσίευμα του Βήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: