www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Διευκρινήσεις Ridenco

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία συναλλαγής του άρθρου 99 της θυγατρικήςRidenco Commercial ΑΕ προέβη η εταιρία Ριντένκο Ανώνυμος Εμπορική & Συμμετοχική Εταιρία, σε απάντηση επιστολής του ΧΑ και σε συνέχεια της από 14.09.2010 ανακοίνωσης της εταιρίας.


Ειδικότερα, κατά το χρόνο σύνταξης της παρούσας, δεν διαφαίνονται επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου εκ της υποβολής της αιτήσεως υπαγωγής στη διαδικασία συναλλαγής του άρθρου 99 της θυγατρικής Ridenco Commercial AE, στις 14.09.2010. Η θυγατρική Ridenco Commercial AE, ως και οι άλλες θυγατρικές του oμίλου Ridenco στο εξωτερικό, συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, τα οικονομικά μεγέθη της Ridenco Commercial ΑΕ επηρεάζονται από την κρίση στην ελληνική αγορά, η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζει τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Ridenco.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου, επισημαίνεται ότι ποσοστό 94% περίπου αφορά δάνεια της Ridenco Commercial AE, για τα οποία, ως και για άλλες υποχρεώσεις
της, έχουν ληφθεί προσωρινά μέτρα προστασίας από το δικαστήριο, τα οποία καλύπτουν και την εταιρία μας ως εγγυήτρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ύψος των παρασχεθεισών εγγυήσεων της εταιρίας υπέρ της Ridenco Commercial ΑΕ αφορά τραπεζικά δάνεια, περιλαμβάνονται και ομολογιακά δάνεια, που έχουν καλυφθεί από τράπεζες, υπολοίπου 48.101.933,56 ευρώ και εγγυητικές επιστολές, εκδοθείσες από τράπεζες, υπολοίπου 449.181,72 ευρώ.

Τέλος, το τρέχον ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ομίλου ανέρχεται στις 3.596 χιλ. ευρώ περίπου και αφορά οφειλές της Ridenco Commercial AE προς δύο πιστωτικά ιδρύματα, ως αναφέρεται στην από 14.09.2010 ανακοίνωση της εταιρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: