www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ποινική δίωξη για την υπόθεση της προμήθειας τρόλεϊ από τη ΜΑΝ


Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με την υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002 παρήγγειλε ο εισαγγελέας.

Η ποινική δίωξη αφορά ειδικότερα τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική έρευνα ξεκίνησε το 2009, μετά από αντίστοιχη διερεύνηση της γερμανικής δικαιοσύνης για «μίζες» της Man, προκειμένου να προτιμείται για ανάθεση έργων.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Βούλγαρης, εξέτασε, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων εννέα πρόσωπα, τότε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες εξωχώριων
εταιρειών στην Κύπρο.

Για την υπόθεση, έχουν ζητηθεί μέσω δικαστικής συνδρομής στοιχεία, τόσο από τις γερμανικές όσο και από τις κυπριακές αρχές, τα οποία αναμένεται να διαβιβαστούν, όταν φτάσουν, στον ανακριτή που θα χρεωθεί την υπόθεση.

Το θέμα είχε προκαλέσει την παραίτηση για λόγους ευθιξίας του τότε υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Βερελή. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψε ευθύνη υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: