www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΝΤ : Δεν συμφέρει την Ελλάδα η αναδιάρθρωση του χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση πως το κόστος αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα υπερβαίνει τα όποια σχετικά οφέλη, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του διεθνούς οργανισμού.


Μερικοί αναλυτές παραμένουν αβέβαιοι για το εάν το τριετές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας από τους ΕΕ-ΔΝΤ με τα 110 δισ. ευρώ θα είναι αρκετό για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας ή την αναδιάρθρωση του χρέους της, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο.

"Συμφωνούμε με τις ελληνικές αρχές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως το κόστος μιας αναδιάρθρωσης του χρέους θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη της" δήλωσε σε συνέντευξη
Τύπου ο διευθυντής του παραρτήματος για την Ευρώπη του ΔΝΤ Ajai Chopra .

Ο Chopra πρόσθεσε πως η δημοσιονομική σταθεροποίηση στην Ελλάδα βαίνει καλώς αλλά θα χρειαστούν περισσότερες προσπάθειες."Η πρόκληση είναι οι δημοσιονομικές προσαρμογές να τεθούν σε συντηρήσιμη τροχιά".

Τέλος, πρόσθεσε πως διαπιστώνει την ύπαρξη ισχυρής μεταρρυθμιστικής δυναμικής στην Ισπανία, μία χώρα που επίσης παλεύει να χαλιναγωγήσει το μεγάλο δημόσιο έλλειμμα, και της οποίας η δυναμική αυτή δεν πρέπει να εξασθενίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: