www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αλλαγές σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα προανήγγειλε ο Λοβέρδος

Την αύξηση του χρόνου έκδοσης βεβαίωσης καλής λειτουργίας για τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα από το ένα στα τρία έτη προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.


Κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, Γ.Αποστολόπουλο, Θ. Λιακουνάκο, Α. Καρταπάνη, Β. Σπανό, Γ. Σταματίου, Σ. Σπυρίδη και Μ. Μαδιανό, τόνισε ότι έως τον Δεκέμβριο θα προωθήσει αλλαγές για το πλαίσιο θεσμικής λειτουργίας τους.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των κλινικών ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη σπατάλη αφορά στα αναλώσιμα υλικά. Όπως καταγγέλθηκε ορισμένοι τα χρεώνουν έως 100 φορές ακριβότερα. Όπως τόνισε ο Αντρέας Λοβέρδος θα υπάρξουν αλλαγές και στο σύστημα προμηθειών με τις οποίες θα
εξοικονομηθούν 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας απέρριψε το αίτημα των εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών να υπάρξει ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων υπενθυμίζοντας την οικονομική κρίση.

Ακόμη, τέθηκε και το ζήτημα των διακομιδών του ΕΚΑΒ με επείγοντα περιστατικά προς τις ιδιωτικές κλινικές. Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών ζήτησαν να γίνονται με φειδώ καθώς παρατηρείται το φαινόμενο να παίρνει εξιτήριο ο ασθενής και η κλινική να μην έχει πληρωθεί. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα θέματα, ενώ ζήτησε να του καταθέσουν υπόμνημα με τις προτάσεις τους μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: