www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

΄Ελεγχος του ΕΦΕΤ για δύο προϊόντα τύπου στιγμιαίας σούπας

Μετά την ενημέρωσή του από Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ο ΕΦΕΤ πραγματοποιεί ελέγχους σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων τύπου στιγμιαίας σούπας, που παρασκευάζονται και διακινούνται από την ελληνική επιχείρηση «UNILEVER - KNORR ΑΒΕΕ». Στα δύο αυτά προϊόντα περιέχεται πρωτεΐνη αυγού, ένα αλλεργιογόνο συστατικό που δεν αναφέρεται στην επισήμανση των συσκευασιών.


Πρόκειται για τα εξής δύο προϊόντα : α) Knorr, Κρεμμυδόσουπα, σε πλαστική αεροστεγή διπλή συσκευασία 2 x 60 g, με αριθμό παρτίδας L93150N812 και ημερομηνία λήξης 11/2011 και β) Knorr, Σούπα Μινεστρόνε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε πλαστική συσκευασία 2 x 77 g, με αριθμό παρτίδας
L93490N812 και ημερομηνία λήξης 03/2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους ΕΦΕΤ, από τους έως τώρα ελέγχους, οι ανωτέρω παρτίδες ενδέχεται να έχουν διακινηθεί και στην ελληνική αγορά και οιι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που πιθανώς να έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, η απεικόνιση των οποίων φαίνεται παρακάτω, και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην τα καταναλώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: