www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

«Συναγερμός» στα ελληνικά προξενεία στις ΗΠΑ

Οι τηλεφωνικές απειλές κατά του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Λος Άντζελες αποτέλεσαν αιτία για να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στις διπλωματικές και προξενικές αρχές της χώρας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Το Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, όπως συμβαίνει συνήθως με διπλωματικές υπηρεσίες άλλων κρατών που δέχονται κάποιας μορφής απειλή, φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ ελέγχεται η είσοδος για κάθε επισκέπτη.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ευάγγελος Κυριακόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τις τελευταίες μέρες έχουν σταλεί ηλεκτρονικά μηνύματα προς το Γενικό Προξενείο με τα οποία άγνωστοι αποστολείς αναφέρονται στο ζήτημα με τους Ιρανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και
ζητούν πολιτικό άσυλο.

Ο κ. Κυριακόπουλος διευκρίνισε ότι τα «μηνύματα δεν είναι απειλητικά» και «ούτε υπήρξε κάποιο απειλητικό τηλεφώνημα».

Ο κ. Κυριακόπουλος ανέφερε επίσης ότι «περιμένουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των απειλών που δέχτηκε το Προξενείο μας στο Λος Άντζελες».

Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, άγνωστος που τηλεφώνησε στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες την περασμένη Τετάρτη, ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί ιρανική οργάνωση και απείλησε με επιθέσεις κατά προσωπικού και κτιρίων των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό, εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: