Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων, υπηρεσιών και οργανισμών. Κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την αντίθεσή τους εξέφρασαν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, ενώ τις επιφυλάξεις του διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ν.Δ. ψήφισε το νομοσχέδιο εκφράζοντας ωστόσο τη διαφωνία της για αρκετά από τα άρθρα του. Στο επίκεντρο της διαφωνίας κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βρέθηκε η κατάργηση της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ και οι κομματικές προσλήψεις των 270 εργαζομένων που έγιναν επί κυβέρνησης Ν.Δ. και οι οποίοι απολύονται.
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο εξέφρασε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου αναφέροντας ότι αυτό «σκοπεύει στην περαιτέρω θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατούν διαχρονικά ομήρους τους εργαζόμενους και εν τέλει τους
συκοφαντούν ως προϊόν ρουσφετιού
Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "δειλή και άτολμη κίνηση" καταψηφίζοντάς το.
Εντυπωσιασμένος από τον "καυγά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποιος καταργεί περισσότερους οργανισμούς" δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος. Δεν διαφωνούμε με την μεταφορά αρμοδιοτήτων, αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, τόνισε.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής ναι μεν συμφώνησε με την ανάγκη αποκατάστασης της νομιμότητας, έκανε όμως έκκληση να υπάρξει μία πρόνοια για αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους μέσω υποστηρικτικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος είπε ότι δεν είναι απλή υπόθεση η κατάργηση ή συγχώνευση των οργανισμών και πως πάντως θα ακολουθήσουν και άλλα κύματα καταργήσεων και συγχωνεύσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου