www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

«Εγκληματικά τα μέτρα για την παιδεία» λέει η Α. Παπαρήγα

Ως προσβλητικό για το λαό και τη νεολαία, χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ , το να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να θίγει τα κακώς κείμενα για να φτιάξει ένα καλό κλίμα και να περάσει τα χειρότερα μέτρα της τελευταίας δεκαετίας, ενώ χαρακτήρισε εγκληματικά τα μέτρα για την παιδεία.

Η κ.Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι τα δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.


Τόνισε δε, ότι στον ιδιωτικό τομέα κυριαρχεί ο φόβος, φέρνοντας παραδείγματα για περιπτώσεις που εργαζόμενες υποχρεούνται να υπογράφουν δηλώσεις ότι δεν θα κάνουν οικογένεια.

"Οι επιχειρηματίες δεν έχουν χρέη; Όλα τα έκαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι;αναρωτήθηκε η κ.
Παπαρήγα.

"Παραδίδεται τους νέους στην αποκεντρωμένη ρουσφετολογία του Καλλικράτη" υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τη μεταρρύθμιση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, είπε ότι η νεολαία δέχεται "αντιπαιδαγωγική επίθεση" κάνοντας παράλληλα λόγο για μια εκπαιδευτική αγορά όπου με τον Καλλικράτη θα υπάρξει αυτονόμηση του κάθε πανεπιστημίου το οποίο θα εντάσσεται στη λογική της επιχείρησης.

Επιπλέον έκανε λόγο για "έμπορους γνώσης" αναφερόμενη στη μετεξέλιξη των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι "οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στη μηχανή του κέρδους".

Όσον αφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη "δια βίου μάθηση" και την "κινητικότητα" η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτό σημαίνει "περιπλάνηση και ανασφάλεια".

Αναφερόμενης στα νέα μέτρα είπε ότι ο πέλεκυς πέφτει βαρύς για όσους είναι 40 ετών και κάτω, ενώ τόνισε ότι ο προγραμματισμός της Ε.Ε. για το 2060 στερεί κάθε όραμα από τους πολίτες ακόμη και γι΄αυτούς που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί.

Είπε ακόμη ότι θα υπάρχουν δύο ταχυτήτων εκπαιδευτικά ιδρύματα, ένα γι΄αυτά των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και ένα γι΄αυτά της ανώτερης αστικής τάξης.

Εξέφρασε την αντίθεσή της στη χρήση του υπολογιστή στα σχολεία υποστηρίζοντας ότι στην ανώτερη τάξη κυριαρχεί το βιβλίο, ενώ στα σχολεία των φτωχότερων κοινωνικών τάξεων προωθείται ο υπολογιστής.

Επιπλέον υποστήριξε ότι περιορίζεται η γνώση στα σχολεία.

"Λίγη γνώση λίγος κόπος" είπε η κ. Παπαρήγα σημειώνοντας ότι στενεύει το επιστημονικό υπόβαθρο της γνώσης στα σχολεία σήμερα και ενισχύεται η αμορφωσιά.

"Εγκληματείτε και στη γλώσσα" κατήγγειλε την κυβέρνηση η κ. Παπαρήγα, λέγοντας ότι προωθείται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και η αγγλική γλώσσα στα σχολεία όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έκφρασης μεταξύ των νέων.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: