www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Περίεργη προκήρυξη για το φονικό τρομο - χτύπημα

Άγνωστη οργάνωση, που χρησιμοποιεί για σήμα αστέρι με την κεφαλή του Ρήγα Φεραίου, αναλαμβάνει μέσω επιστολής στην Ελευθεροτυπία την “πατρότητα” του δολοφονικού χτυπήματος στην Κατεχάκη με θύμα τον υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη. Απειλές κατά συνδικαλιστών και εκδοτών - Προειδοποιούν για νέα χτυπήματα


Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, η επιστολή με αποδέκτη τον διευθυντή της εφημερίδας και αποστολέα τον “Θανάση Κλάρα” (πραγματικό όνομα του Άρη Βελουχιώτη) περιέχει τέσσερις σελίδες Α4.

Στην ιδιότυπη αυτή προκήρυξη γίνεται λόγος για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την προσφυγή στο ΔΝΤ και κατακεραυνώνεται η πολιτική της κυβέρνησης αλλά και η στάση των προέδρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι αναφέρονται ονομαστικά και με υβριστικούς
χαρακτηρισμούς.

Όσον αφορά την επίθεση αναφέρεται: “Έχοντας δει τα έντονα δείγματα γραφής του σημερινού υπουργού Δημοσίας Τάξης, προς γνώση και συμμόρφωση το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου ταχυδρομήσαμε το δέμα – βόμβα προς το πολιτικό του γραφείο με παραλήπτη τον ίδιο”.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε σημείωμα που λένε ότι υπήρχε μέσα στον φάκελο και φέρει το όνομα του εμπλεκόμενου στην υπόθεση Siemens Χ. Καραβέλα. Επίσης γίνεται αναφορά στη δομή του εκρηκτικού μηχανισμού και δίνονται στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται ότι έδρασαν. Λένε ότι στόχος ήταν και η ζωή του Μ. Χρυσοχοΐδη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ για το γεγονός ότι τον φάκελο άνοιξε ο άτυχος Γ. Βασιλάκης αναφέρουν ότι “τους χάλασε τα σχέδια”.

Οι αποστολείς εξαπολύουν προσωπική επίθεση κατά του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο περιγράφουν ως “μανιακό διώκτη των αγωνιζομένων ανθρώπων” και “αδίστακτο στη χρήση δολοφονικής βίας”. Επίσης στοχοποιούν τους υπεύθυνους των ΜΜΕ.

Η επιστολή καταλήγει: “Εμείς στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε τη ζωή τους δύσκολη και το θάνατο τους ευκολότερο εάν και εφόσον το επιδιώκουν με τις πράξεις τους. Έχουμε στρατηγική και σχέδιο αλλά προπάντων δεν αστειευόμαστε”. (...) “Αγώνας μέχρι την νίκη”. Τέλος αναφέρουν ότι “η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα”.

Σημειώνεται ότι δεν είναι γνωστό το πώς η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αξιολογεί την εν λόγω επιστολή.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: