www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η εμμονή για τον αριθμό "π" χαρίζει δεύτερο ρεκόρ Γκίνες σε 2 ερευνητές!


Δύο ερευνητές "παθιασμένοι" με τον διάσημο αριθμό "π" κατόρθωσαν για δεύτερη φορά να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες, σπάζοντας το φράγμα των 10 τρισεκατομμυρίων ψηφίων στον υπολογισμό του αριθμού και κερδίζοντας πάλι μια θέση στο δημοφιλές βιβλίο.

Σύμφωνα με το περιοδικό New Scientist, την πρώτη φορά, ο μηχανικός συστημάτων Σιγκέρου Κόντο από την Ιαπωνία και ο ειδικός στους υπολογιστές Αλεξάντερ Γι από τις ΗΠΑ, είχαν καταφέρει να υπολογίσουν 5 τρισεκατομμύρια ψηφία. Τώρα κατέρριψαν οι ίδιοι το δικό τους ρεκόρ, χρησιμοποιώντας το ίδιο επιτυχημένο

πρόγραμμα λογισμικού και τον ίδιο οικιακό αναβαθμισμένο υπολογιστή.

Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφοροι ενθουσιώδεις ερευνητές, με εμμονή για τον αριθμό "π", που πασχίζουν να υπολογίσουν όλο και περισσότερα ψηφία. Η νέα απόπειρα των Γι και Κόντο ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 2010 και μία από τις πολλές δυσκολίες που μεσολάβησε και όφειλαν να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία ήταν ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία. Ευτυχώς γι' αυτούς, ο υπολογιστής που έκανε τους υπολογισμούς ήταν συνδεδεμένος στο δυτικό τμήμα του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, το οποίο έμεινε ανέπαφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: