www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Μείωση αμοιβών ζητά η τρόικα

Μείωση αμοιβών συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών, δικαίωμα ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών, αλλά και δημοσιοποίηση πλήρους λίστας των εκατοντάδων προς απελευθέρωση «κλειστών» επαγγελμάτων ζητεί η Κομισιόν από την Ελλάδα, στην έκθεση αξιολόγησης που είδε προχθές το φως της δημοσιότητας για την 6η δόση.

Όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», η έκθεση καθιστά σαφές ότι ήδη η κυβέρνηση στις συζητήσεις με την τρόικα έχει δεσμευθεί για αλλαγές, κάνει λόγο για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου και για μεγάλες καθυστερήσεις.

Κάνει... φύλλο και φτερό το νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα, ασκώντας οξεία κριτική σχεδόν για το σύνολο των παρεμβάσεων και κάνει λόγο για ομάδες συμφερόντων. Ζητεί αλλαγές στο νόμο, επικαιροποίηση όσων κανονισμών και εγκυκλίων έχουν ήδη εκδοθεί και άμεση έκδοση των
ρυθμίσεων που εκκρεμούν, ώστε να παραμείνουν περιορισμοί μόνο για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, ο νέος νόμος για τα κλειστά επαγγέλματα δεν είναι πλήρως αποτελεσματικός. Δεν έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην άσκηση, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από τον προηγούμενο Ιούλιο.

Αναφέρει ότι η μεταβατική περίοδος (από τον Απρίλιο) δεν χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά για την καθιέρωση των απαιτούμενων τροποποιήσεων και «υπήρξαν πιέσεις από ομάδες συμφερόντων να επαναφέρει περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες του συστήματος αδειοδότησης των διαφόρων επαγγελμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: