www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Επιτόκια έως 7% για µισθωτούς

Επιτόκια έως και 7% σε καταθέσεις ταµιευτηρίου, δωρεάν συνδροµή σε πιστωτικές κάρτες και µειωµένα έξοδα δανεισµού προσφέρουν οι τράπεζες για να δελεάσουν συνταξιούχους και δηµοσίους υπαλλήλους στους λογαριασµούς µισθοδοσίας.


Στόχος τους, πέρα από το να αντλήσουν χρήµατα ως καταθέσεις, είναι να δηµιουργήσουν πιστούς πελάτες για µεγάλο χρονικό διάστηµα, καθώς οι έρευνες έχουν δείξει ότι – κατά κανόνα – όποιος έχει σχέση µισθοδοσίας µε µία τράπεζα συνεργάζεται µαζί της και για άλλες τραπεζικές εργασίες, όπως δάνεια, κάρτες και επενδυτικά προϊόντα. Μάλιστα το τελευταίο διάστηµα έχει φουντώσει η µάχη στο κοµµάτι αυτό της αγοράς καθώς, για παράδειγµα, η ΤΒank (πρώην Αspis) ανέβασε τον πήχυ του επιτοκίου στο 7% για τα πρώτα 5.000 ευρώ, ενώ σε αρκετές τράπεζες οι λογαριασµοί µισθοδοσίας τοκίζονται µε 5% πριν από την αφαίρεση των τόκων. Πρόκειται για απόδοση πολλαπλάσια του µέσου όρου της αγοράς καθώς για κατάθεση 5.000 ευρώ το µέσο
επιτόκιο είναι µόλις 0,50%.

Τι πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόµενος

Στην περίπτωση που ο µισθωτός είναι δηµόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος θα πρέπει να φροντίσει απευθυνόµενος στον φορέα από τον οποίο πληρώνεται – υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει ενταχθεί στο διατραπεζικό σύστηµα πληρωµών DiasΡay – ώστε η πληρωµή του να γίνεται πλέον στην τράπεζα που θέλει. Δηλαδή θα πρέπει να ζητήσει από το λογιστήριο της υπηρεσίας του η µισθοδοσία του να εκτραπεί µέσω του συστήµατος ΔΙΑΣ σε άλλο λογαριασµό, στην τράπεζα που εκείνος επιθυµεί.

Τι προσφέρουν οι τράπεζες

n Η Εθνική Τράπεζα παρέχει απόδοση από το πρώτο ευρώ για λογαριασµό ταµιευτηρίου είτε τρεχούµενο. Επίσης δίνει δικαίωµα υπερανάληψης µε πιστωτικό όριο έως 10.000 ευρώ, πιστωτικές κάρτες µε ευνοϊκό επιτόκιο και δωρεάν συνδροµή για όλη τη διάρκεια του λογαριασµού, έκπτωση στο κυµαινόµενο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων και χαµηλό περιθώριο επιτοκίου στα µη επιδοτούµενα στεγαστικά δάνεια.

n Η Εurobank από την πλευρά της διαθέτει προνοµιακό επιτόκιο κατάθεσης από το πρώτο ευρώ, δυνατότητα υπερανάληψης µε επιτόκιο µειωµένο κατά µία µονάδα από το εκάστοτε τρέχον, κάρτα ανάληψης µετρητών για συναλλαγές µέσω ΑΤΜ, δωρεάν πάγιες εντολές πληρωµής λογαριασµών και δωρεάν τραπεζικές συναλλαγές αν στον λογαριασµό υπάρχουν περισσότερα από 3.000 ευρώ. n Η Εmporiki προσφέρει δύο λογαριασµούς µισθοδοσίας µε ή χωρίς βιβλιάριο µε κλιµακούµενο επιτόκιο και χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης. Επίσης, δωρεάν κάρτα ανάληψης µετρητών, κάρτα αναγνώρισης για εύκολη πρόσβαση χωρίς την ανάγκη προσκόµισης βιβλιαρίου στις συναλλαγές και δυνατότητα υπερανάληψης µετρητών µε προνοµιακό επιτόκιο και µέχρι έναν καθαρό µισθό µε ανώτατο ποσό τα 5.000 ευρώ. Επιπλέον την πιστωτική κάρτα ΜΑSΤΕRCΑRD «Προνόµιο Υγείας» µε δωρεάν συνδροµή για 2 χρόνια, ανοικτό δάνειο µε δωρεάν συνδροµή για τον πρώτο χρόνο, έκπτωση 20% στα έξοδα όλων των στεγαστικών δανείων, ευνοϊκότερη τιµολόγηση στα στεγαστικά δάνεια κυµαινόµενου επιτοκίου και έκπτωση 10% στα έξοδα των καταναλωτικών δανείων (µε ή χωρίς εξασφαλίσεις).

n Το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο προσφέρει επιτόκιο 5% από το πρώτο ευρώ και για ποσά έως 3.000 ευρώ, καθώς και δικαίωµα υπερανάληψης έως 5.000 ευρώ για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

n Η Μarfin Εgnatia Βank παρέχει επιτόκιο 5% στον λογαριασµό µισθοδοσίας για τα πρώτα 5.000 ευρώ, δυνατότητα άντλησης ενός επιπλέον µισθού - σύνταξης µέχρι 1.500 ευρώ µε ευνοϊκό επιτόκιο, δύο δωρεάν αναλήψεις κάθε µήνα από ΑΤΜ άλλων τραπεζών και δωρεάν πάγιες εντολές για αυτόµατη εξόφληση λογαριασµών.

n Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει επίσης 5% για τα πρώτα 5.000 ευρώ και δυνατότητα υπερανάληψης µε χρέωση τόκων µόνο για το ποσό της υπερανάληψης και το χρονικό διάστηµα που αυτό χρησιµοποιείται. Επίσης έκπτωση 50% στη δαπάνη εξέτασης αιτήµατος όλων των καταναλωτικών δανείων και έκπτωση 50% στα έξοδα αξιολόγησης αιτήµατος στεγαστικών δανείων, καθώς και πιστωτική κάρτα µε δωρεάν συνδροµή και µε προνοµιακό κυµαινόµενο επιτόκιο αγορών 9,75%. n Το υψηλότερο επιτόκιο της αγοράς (7%) για τα πρώτα 5.000 ευρώ προσφέρει η Τ-Βank (πρώην Αspis Βank), µαζί µε δυνατότητα υπερανάληψης µέχρι δύο µισθών, δυνατότητα απόκτησης πιστωτικής κάρτας µε δωρεάν συνδροµή για τον µισθοδοτούµενο και 30% επιστροφή των τόκων για όλες τις συναλλαγές, έκπτωση µίας µονάδας στο επιτόκιο και 50% έκπτωση στα έξοδα ελέγχου, στα καταναλωτικά δάνεια µισθωτών και 50% έκπτωση στην προµήθεια συµµετοχής, όπου υπάρχει, σε Αµοιβαία Κεφάλαια.

n Η Μillennium Βank διενεργεί κληρώσεις µεταξύ εκείνων που έχουν λογαρασµό µισθοδοσίας µε δώρο 1.000 ευρώ σε 10 τυχερούς κάθε µήνα.

n Η Αttica Βank προσφέρει προνοµιακό, κλιµακούµενο επιτόκιο, δίνει τη δυνατότητα λήψης προσωπικών δανείων µε µειωµένο επιτόκιο και κάνει εκπτώσεις τα έξοδα δανείων και στα αµοιβαία κεφάλαια.

n Η Geniki Βank παρέχει αποδόσεις έως 3% και δυνατότητα υπερανάληψης.

n Η Ρrobank δίνει επιτόκιο έως 3% για τα πρώτα 300 ευρώ, ενώ η ΗSΒC παρέχει κλιµακωτό επιτόκιο έως 2%.



Δεν υπάρχουν σχόλια: