www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή η δικογραφία για το Σημίτη

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η δικογραφία έπειτα από τη μήνυση Αυστριακού οικονομολόγου κατά του διεθνούς τραπεζικού ομίλου Goldman Sachs σχετικά με τη σύναψη ειδικής δανειακής σύμβασης με τη μορφή swap με το ελληνικό δημόσιο.


Η δικογραφία, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, σχηματίστηκε κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αφού όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «κατά την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψε σύνολο καταγγελιών σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρεται ότι τελέστηκαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2000-2001».

Να σημειώσουμε ότι όλη υπόθεση ξεκίνησε μετά από μήνυση κατά της Goldman Sachs που υπέβαλε τον Απρίλιο του 2010 Αυστριακός οικονομολόγος κατηγορώντας την τράπεζα ότι παραποίησε τον
ισολογισμό της, εξαπάτησε την ΕΕ και τους πολίτες της και έθεσε σε κίνδυνο την ευρωζώνη με τη σύναψη του swap για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.

Η υπόθεση έφθασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία Αυστριακού δικαστή «σχετικά με αξιόποινες πράξεις» από την κυβέρνηση Σημίτη. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μόλις προέκυψε το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού, διαβίβασε αμελλητί σύμφωνα με το νόμο την δικογραφία στον Άρειο Πάγο και ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τη σειρά του στη Βουλή



Δεν υπάρχουν σχόλια: