www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Kαλωσορίζει τη νέα κυβέρνηση, αλλά στέλνει και μηνύματα η ΕΕ


Καλωσορίζουν τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης με το διορισμό του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του Πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα. «Είχαμε από καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη για ευρεία πολιτική συναίνεση γύρω από τα μέτρα που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, έτσι, καλωσορίζουμε θερμά τα νέα» σημειώνουν.

Προσθέτουν πως παρά το ότι πρόκειται για μεταβατική κυβέρνηση, η δουλειά που θα πρέπει να κάνει θα είναι πολύ εντατική: «Το δεύτερο πρόγραμμα στηριξης πρέπει γρήγορα να ολοκληρωθεί,
όπως προβλέπεται στις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου. Η εθελονική αναταλλαγή ομολογων με τους ιδιώτες ομολογιουχους πρέπει να γίνει, βάσει προγράμματος, στις αρχές του 2012».

Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι σημαντικό να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα επαναβεβαίωσης στους ευρωπαίους εταίρους της ότι είναι προσηλωμένη στις απαραίτητες ενέργειες, σημειώνουν ακόμη οι δύο αξιωματούχοι.

«Η δημοσιονομική σταθεροποίηση πρέπει να προχωρήσει μαζί με τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που ο ελληνικός λαός χρειάζεται άμεσα».

Μπαρόζο και Ρόμπεϊ επαναλαμβάνουν πως «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν την Ελλάδα, όμως και η Ελλάδα πρέπει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τον εαυτό της».

Καταλήγοντας αναφέρουν πως αναμένουν να έχουν συνάντηση το συντομότερο δυνατό με τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: