www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σήμα κινδύνου από τη διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου


Την εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης του Επικουρικού Κεφαλαίου των ασφαλιστικών εταιρειών ζητεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Κεφαλαίου, διαφορετικά, όπως προειδοποιεί, σύντομα θα οδηγηθεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του και σε κλείσιμο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει τις ζημιές των ασφαλιστικών εταιρειών που κλείνουν καθώς και των ανασφάλιστοι οχημάτων και οι υποχρεώσεις του ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή διαμαρτυρία των εργαζομένων για το κλείσιμο του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, στην
ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι το Επικουρικό δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς νομοθετικές πρωτοβουλίες που να μειώνουν τις υποχρεώσεις του, τροποποιώντας το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί.

Η διοίκηση δηλώνει ότι κατανοεί την αντίδραση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής για την παύση λειτουργίας του γραφείου του Επικουρικού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε αποφασισθεί να λειτουργήσει μόνο για μία περίοδο. «Θα περιμέναμε βέβαια», προσθέτει, «να είχε αντιδράσει όταν, αδικαιολόγητα και χωρίς διαδικασίες αξιολόγησης με βάση τις ανάγκες του Επικουρικού, αυξήθηκε το πλήθος των εργαζομένων από 59 το 2009 σε 91 το 2010 αύξηση 54%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: