www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Φ. Σαχινίδης: Καμία αλλαγή σε μισθούς-φορολογικούς συντελεστές


Τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα αφορούν μισθούς, συντάξεις και φορολογικούς συντελεστές, ξεκαθάρισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.


Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα, καθώς όπως είπε «οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν μικρότερες ενώ στο φόρο εισοδήματος είχαμε λιγότερα έσοδα».

Απέδωσε επίσης τη μείωση των εσόδων στο γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 υπήρξε βαθύτερη ύφεση από αυτήν που περίμενε η κυβέρνηση και δεσμεύθηκε ότι θα μπει σε νέα φάση η λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

Υπενθύμισε ακόμη ότι για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή των επιδόσεων στις ΔΕΚΟ και, όπως είπε, υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο σημείωσε πως με νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις στρεβλώσεις στους μισθούς στο δημόσιο και
υπογράμμισε ότι στόχος του ενιαίου μισθολογίου θα είναι οι άνθρωποι με τα ίδια προσόντα να έχουν τον ίδιο μισθό.
Ειδικότερα για τους εργαζόμενους στις εφορίες σημείωσε ότι θα αξιολογούνται και όποιοι δεν πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί, θα απομακρύνονται, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι η μείωση των δαπανών στο δημόσιο ώστε η κυβέρνηση, όπως είπε, να πετύχει την ανατροπή που θα επιτρέψει να βρεθεί εντός στόχων.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο διευκρίνισε πως μέσα από την αναδιοργάνωση και την αναλογία ένα προς πέντε, αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια. Αφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο η αναλογία του ένα προς πέντε μπορεί να αλλάξει, εάν προκύψει ανάγκη.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσέθεταν πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων με προσφυγή σε έκτακτες εισφορές.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το πρώτο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων θα είναι έτοιμο σε δέκα ημέρες και δεν υπάρχει υποχρέωση της χώρας να το παρουσιάσει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Σχετικά, εξάλλου, με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα είναι έτοιμο για να παρουσιαστεί στη Βουλή στις αρχές Μαΐου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: